Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Villi IPA

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Villi IPA

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1513
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 114

    Sanotaan tätä nyt Villi IPA:ksi kun tähän tulee villihiivaa. Mutta jos ei sellaista löytyne niin ihan kveik hiivat käy myös ihan hyvin. Muutamia muutoksia tein tähän reseptiin ja voisi vielä ehdottomasti jatkokehittää tätä kun saan vaan palautetta muilta.

    Maltaina ihan perus vaaleinta Viking Pilsner 2 kg. Vettä 11,5L. Alku ominaispainon pitäisi olla 1.041 ja loppu alle 1.01. IBU 43. ABV 5,2%.

    Mäskäyksen aloitus 53C 20 minuutta, 63C 20 minuuttia, 68C 10 minuuttia ja 72C 10 minuuttia. Mäskäyksen kesto 60 minuuttia.

    Humalien keitto Zeus 5 grammaa 60 minuuttia, Zeus 5 grammaa 20 minuuttia, Sterling 10 grammaa 7 minuuttia, Hallertau Blanc 10 grammaa 7 minuuttia.

    Kun vierre oli jäähtynyt 35C asteeseen niin lisäsin vahvaa hiivasakkaa (villihiivoja) 15 ml ja kaksi Colonic Plus entsyymisekoitus kapselin sisältöä.  Kveik hiivankin pitäisi kestää tuommoisia lämpötiloja. Käyminen ihan huoneen lämmössä. Jos epäilyttää niin vierteen voi jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ennen hiivojen lisäämistä. Käymisen pitäisi olla ohi viikossa. Kun käyminen ohi niin 35 grammaa Hallertau Blancia kuivahumaloinniksi 24 tunnin ajaksi. Pullotukseen 60-70 grammaa sokeria.

    Pitäisi käydä todella kuivaksi, jättäen vaan korkeintaan pari prosenttia sokereita. Kolme viikkoa pullokypsyttelyä tai kegitystä. Resepti on minierälle mutta tuota voi helposti tuplata, triplata oman halujen mukaan.  Marjainen, yrttinen, kukkainen ja hieman mausteinen olut. Villihiivasta tulee semmoista appelsiinista ja rommista jälkimakua. Kveik hiivoilla voisi saada vähän samantyyppisiä aromeja.

    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Miiksu.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Miiksu.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Miiksu.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 2 päivää sitten Miiksu.
    #1518
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 114

    Voin muutamalle ensimmäiselle halukkaalle tarjota sen 15 ml villihiivoja. Jota voi sitten kasvattaa ja tarjota edelleen muille tai omaan käyttöön. En ole kokeillut miten käyttäytyy alhaisissa lämpötiloissa mutta voi olla ihan puhdasta käymistä kun nytkin huoneen lämmössä lähelle 30C astetta tuottaa vaan appelsiinia, rommia ja kuivattua viikunaa.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.