Viinien valmistuspakkaukset, kokemuksia

Keskustelupalsta Taukopaikka Muut käymistuotteet Viinien valmistuspakkaukset, kokemuksia

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #398
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Jonkin verran tullut valmistettua myös viinejä, nyt muutamana vuonna ihan oman puutarhan viinirypäleistä, yleensä viiniä noista rypäleistä tullut noin 15 litraa/vuosi, siis punaviiniä, ja täytyy todeta ettei kyllä maussa eikä laadussa häviä yhtään edullisimmille kaupallisille tuotteille.

  Samaten valmispakkauksista tullut tehtyä viiniä ja osa ollut ihan hyviä ja osa vähemmän mairittelevia. Nyt olen viimeaikoina ostanut suoraan Englannista viinipakkauksia joissa rypäletiivisteen osuus on huomattavan suuri 7,5 – 10 litraa esim. VinClasse, Beaverdale, Kenridge jne. Näistä tulee todella hyvää viiniä vaikka ovatkin hieman tyyriimpiä hinnaltaan.

  Vinkkinä kotimaisille toimijoille että noita parempiakin settejä voisi ottaa valikoimiin kyllä niillekin ostajia löytyy.

  Joskus ostin Bards Blens kitin ja siinä oli tiivistettä muistaakseni vajaa pari litraa, mutta lopputuote oli verrattain huonoa, kun tiivistettä on 5-10 litraa niin laatu paranee huomattavasti eivätkä ne hinnaltaan ole kuin alle puolet kalliimpia noista halvoista kiteistä.

  #407
  Mäskis
  Moderaattori
  • Kirjoitukset 100

  Hyvä vinkki. Kannattaa melkein käydä tuonne kaupalliselle puolelle keskustelupalstalla huikkaamassa. Ovat olleet aiemminkin hyvin kuulolla palstalaisten toiveille.

  Vähän offtopic, mutta mitä viinilajiketta olet viljellyt ja millainen on ollut satoisuus?

  Meinasin itsekin innostua täksi kesäksi istuttamaan muutaman viinirypäleiden taimen pihaan, mutta lopulta humalat (Northern Brewer ja Cascade) veivät noiden paikan. Ehkä ensi kesänä voisi olla viinirypäleiden aika, jahka saan leikkimökin raivattua pois pihasta. 😂

  #412
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Lajikkeina on Zilga ja Hazaine Sladkii. Zilga on noin 8 vuotta sitten istutettu ja sitä on kolme runkoa, tuon Hazaine Sladkiin istutin vasta tänä vuonna. Noista kolmesta Zilgan taimesta on nyt kahtena viime vuonna tullut sellaiset 70 litraa rypäleitä yhteensä.

  Ensi kesänä on tarkoitus vielä laittaa noita lisääkin talon seinustalle, vaativat todella hyvän maaperän ja lämpöä, mutta kunhan ne saa kasvamaan niin satoa ei voi estää.

  Ylimääräisten oksien ja kasvustojen leikkaaminen on myös tärkeää sadon kannalta, tänäkin kesänä suoritin leikkausta neljä kertaa.

  #413
  Lappo.fi – Parhaiden Juomien Puolesta
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 8

  Meille on tullut hyvää palautetta Cantinan brittipakkauksista, kunhan muistaa vaihtaa hiivan johonkin vähemmän brutaaliin. Jostain syystä britit keksivät että rypälemehu kannattaa käyttää turboimmalla turbohiivalla.

  --
  Juomatarviketukku Lappo - Lappo.fi
  For Premium Beverages
  www.lappo.fi
  Repolantie 7 21500 Piikkiö - myymälä avoinna arkisin 09 - 17
  kauppa at lappo.fi

  #416
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Tuossa olisi linkkiä yhteen paikkaan josta ostanut noita viinisettejä, parhaimmissa on 18 litraa tiivistettä, jolloin viinistä tulee aivan huippuluokkaa. https://www.brewsmarter.co.uk/wine-ingredient-kits-1-c.asp

  Cantinan kittiäkin on tullut kokeiltua ja täytyykin seuraavalla kerralla kokeilla paremmalla hiivalla, kun tuo tosiaan kävi viimeksi vähän turhan reippaasti.

  #1152
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Nyt on taas se aika kun pitää rypälesato kerätä talteen, ehkä jo ensi viikonloppuna. Paljon on kyllä myöhässä sato tänä vuonna, viime vuonna keräsin elokuun viimeisellä viikolla ja edellisvuonna syyskuun ensimmäisellä viikolla, nyt ollaan ainakin kolme viikkoa normaalista myöhässä.

  Onneksi sato on kuitenkin yhtä runsas kuin aiempinakin vuosina, pensaita on saanut tänä kesänä harventaa reilummin kuin aiempina vuosina, mutta arvioin taas että rypäleitä tulee se melko normaali 70-80 litraa.

  Tänä vuonna ajattelin vaihteeksi olla vähän kokeellisempi ja päätin että kokeilen tehdä tänä vuonna alkuviiniä koko satsista, meni syteen tai saveen. Eli aikomus on olla lisäämättä mitään valmisteita viiniin, antaen sen itse käydä loppuun ja sitten vaan pulloon. Mielenkiinnolla odotan mitä ihmeellisiä makuelämyksiä sitä mahtaa olla edessä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.