Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Tyylilajit, panomäärät, yleinen jutustelu

Keskustelupalsta Kotipanimo Yleinen keskustelu Tyylilajit, panomäärät, yleinen jutustelu

Esillä 16 viesti (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1570
    pohjoses
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 2

    Moikka! Ja tervetuloa yhteisöön. Kotiolut.com ei ole nyt pariin vuoteen enää ollut pystyssä ja tämä taitaa olla ainut pelkästään kotiolueen keskittynyt palsta. Onneksi oluen paneminen on vähän kuin pyöräily, eli homma sujuu taas aika nopeasti kuin itsestään. Suosittelisin jättämään tulevan olutsatsin kanssa suodattamisen sikseen. Kun oluen antaa käydä loppuun ja laskee lämpötilan mahdollisimman alas (ei kuitenkaan pakkaselle) ennen pullotusta/kegitystä, on lopputulemana yleensä kirkas juoma. Jos haluat säästyä pettymyksiltä hiilihapotuksen suhteen, niin kannattaa hankkia kegi ja regulaattori. Tuohon joutuu panostamaan vähän, mutta lopputulos helpottaa kovasti hommia ja lopullinen tuote on juuri halutunlaista. Kegejä ja tilpehöörejä niihin saa melkein jokaisesta kotiolutkaupasta (esim. Lappo.fi).

     laskee lämpötilan mahdollisimman alas (ei kuitenkaan pakkaselle) ennen pullotusta/kegitystä,

    Millä se yleensä lasketaan alas? Jääkaapilla vai syksyn parvekelämmöillä vaiko jollain brewmasterilla?

    PS.

    Mikäköhän kotiolut-foorumin pitäjälle sitten tuli. Ehkä foorumit oli vain kulu? Mainoksia en muista oliko siellä.

    E: Miten startterit yleensä tehdään?

    • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 3 päivää sitten pohjoses.
    • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 1 päivä sitten pohjoses.
Esillä 16 viesti (kaikkiaan 16)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.