Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Talon olut -reseptisi

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Talon olut -reseptisi

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1249
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 108

    Mitä olut on oma talon oluesi, eli ns. “perusolut”, jonka resepti on hyväksi havaittu ja toimi kaikissa tilanteissa?

    Nämä ovat siitä mielenkiintoisia, että melkein jokaisella on oma suosikkireseptinsä, joka on hioutunut ajan saatossa ja on täten usein hyvinkin laadukas luomus.

    Itse käytän omana perusreseptinäni SNPA-kloonipohjaani. Pyrin aina siihen, että yhdessä kegissä olisi tätä (juuri nyt ei ole, pitääkin laittaa tulemaan 😋) joko perusreseptillä pantuna tai pienillä twisteillä. Olen kyseisen reseptin hyväksi kokenut kymmenkunta kertaa ja pysyy todennäköisesti kyllä jatkossakin listani kärjessä.

    #1251
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 65

    En tiedä muista mutta mulla vakiintunut monivaihemäskäys jonka lopetan korkeaan lämpötilaan. Lähes tulkoon teen kaikki on olueni noin paitsi vehnäoluet mäskään alhaisemmassa lämpötilassa. Entsyymit lisään käymisvaiheen alussa jos/kun haluan kuivaa olutta. Mulla ei ole vakiintunut vielä humala kompoa, liikaa vaihtoehtoja 🤗

    #1253
    Jopila
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 17

    Talon APA on vakiintunut joskin meinasin ensi kerrala lisätä viel kolmatta humalaa, mut ans kattoo ja Stout on kans vakiintunut.

    • Tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten Jopila.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.