Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Talon olut -reseptisi

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Talon olut -reseptisi

  • Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa sitten jentsuh toimesta.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1249
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 113

    Mitä olut on oma talon oluesi, eli ns. “perusolut”, jonka resepti on hyväksi havaittu ja toimi kaikissa tilanteissa?

    Nämä ovat siitä mielenkiintoisia, että melkein jokaisella on oma suosikkireseptinsä, joka on hioutunut ajan saatossa ja on täten usein hyvinkin laadukas luomus.

    Itse käytän omana perusreseptinäni SNPA-kloonipohjaani. Pyrin aina siihen, että yhdessä kegissä olisi tätä (juuri nyt ei ole, pitääkin laittaa tulemaan 😋) joko perusreseptillä pantuna tai pienillä twisteillä. Olen kyseisen reseptin hyväksi kokenut kymmenkunta kertaa ja pysyy todennäköisesti kyllä jatkossakin listani kärjessä.

    #1251
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 97

    En tiedä muista mutta mulla vakiintunut monivaihemäskäys jonka lopetan korkeaan lämpötilaan. Lähes tulkoon teen kaikki on olueni noin paitsi vehnäoluet mäskään alhaisemmassa lämpötilassa. Entsyymit lisään käymisvaiheen alussa jos/kun haluan kuivaa olutta. Mulla ei ole vakiintunut vielä humala kompoa, liikaa vaihtoehtoja 🤗

    #1253
    Jopila
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 19

    Talon APA on vakiintunut joskin meinasin ensi kerrala lisätä viel kolmatta humalaa, mut ans kattoo ja Stout on kans vakiintunut.

    • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta sitten Jopila.
    #1400
    jentsuh
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 10

    Mitä olut on oma talon oluesi, eli ns. “perusolut”, jonka resepti on hyväksi havaittu ja toimi kaikissa tilanteissa? Nämä ovat siitä mielenkiintoisia, että melkein jokaisella on oma suosikkireseptinsä, joka on hioutunut ajan saatossa ja on täten usein hyvinkin laadukas luomus. Itse käytän omana perusreseptinäni SNPA-kloonipohjaani. Pyrin aina siihen, että yhdessä kegissä olisi tätä (juuri nyt ei ole, pitääkin laittaa tulemaan 😋) joko perusreseptillä pantuna tai pienillä twisteillä. Olen kyseisen reseptin hyväksi kokenut kymmenkunta kertaa ja pysyy todennäköisesti kyllä jatkossakin listani kärjessä.

     

    Kiitos tästä reseptistä on kyllä nannaa 🙂 Teen taatusti toistekin ja olen maltaita tilatessa tarkempi sillä nyt kävi pikku moka noiden spesiaalien kanssa. En kylläkään usko sen olleen kovin iso tässä tapauksessa eikä sillä edes ole mitään väliä koska lopputulos on mahtava.

    Itse olen uutereseptien ulkopuolella tehnyt kahdesti kahta reseptiä ja molempia aion tehdä tulevaisuudessakin. Reseptit vaan ei ole omiani joten talon oluiksi en tiedä voiko niitä kutsua.

    http://www.reittausblogi.info/2014/09/resepti-reittausblogi-ipa-4-enemman.html

    http://www.reittausblogi.info/2014/03/resepti-reittausblogin-sahtibelgi.html

    Näillä aloittelin koska maltaat oli helpot ja tuli valmiiksirouhittuna samaan hintaan. Molemmat tosi hyviä, puoliso tykkäsi myös kovasti. Uskoisin että nyt alkaa kokemus riittämään jo omaakin reseptiä suunnittelemaan 🙂

     

    edit miten toi yks hymiö tuli noin valtavana XD

    • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa sitten jentsuh.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.