Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Suodatus lappoamisvaiheessa

Keskustelupalsta Kotipanimo Tekniikat Suodatus lappoamisvaiheessa

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1042
    Jote
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 10

    Tuli mieleen eilen illalla oatmeal stouttia maistellessa, että sakkaa pääsi tällä kertaa syystä tai toisesta pulloon normaalia enemmän. Kaikki hiivamuhju ei ollut painunut pohjaan, vaan pinnalla kellui pieniä partikkeleja. Jossei ole mahdollisuuksia cold crashata 30l melkkon pönttöä, olisiko ideaa suodattaa lappoamisvaiheessa primääristä sekundääriin esimerkiksi hop spiderin avulla? Tuo tuskin lisää hapettumista kun laskee tiheäverkkoisen spiderin sekundäärin pohjalle ja lappoletkun spiderin pohjalle. Tuosta spiderin verkosta varmaan sen verran hiivasoluja kuitenkin läpi pääsee, että pulloihin saa hiilihappoja kehitettyä?

    #1044
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 83

    Näistä välineistä on hyötyä.  Saat kaikki hiivaa isommat  partikkelit pois oluesta.  Varsinkin tuo virtauksen suunnanvaihtaja on ihan älyttömän hyvä apu jos on siis hana käymispöntössä. Käytän tota ensisijaisessa käymisessä ja toisisijaisessa.  Takuuvarmasti jää hiivaa sinne tarpeeksi että saat hiilihappoja 1-2 viikossa kun lisäät hieman jälkikäymissokeria. Saa olla todella tiheä verkko jotain 500 mesh jos haluaa suodattaa hiivatkin pois ja silti sinne jää tarpeeksi hiivaa. Joo, pohjan kautta kun lasket niin ei pääse kauheasti hapettumaan.

    https://www.lappo.fi/product/986/suodatin-pvc-hanaan

    https://www.lappo.fi/product/1714/linjasuodatin-classic-bouncer

    https://www.lappo.fi/product/1717/vaihtosuodatusverkot-classic-bouncer

    • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 1 viikko sitten Miiksu.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.