- Tämä aihe sisältää 16 vastaukset, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 kuukautta, 2 viikkoa sitten Dillen Aspen toimesta.
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
› Keskustelupalsta › Kotipanimo › Reseptit › Sour-ale kotona (kettle sour)
Näyttää hyvältä 🙂 Omaan makuun tuo happamuus olisi varmaan passeli. Kannattaa koklaa tota voss kveikia. Neutraali hiiva ja tykkää yli 30 asteesta.
Hapotin Berliner Weissen L. plantarumilla koska jenkkifoorumeilla kehuvat sitä. Luontaistuotekaupoista saa Probi Mage -nimistä maitohappovalmistetta, niistä tehdyllä startterilla ph putosi 24 tunnissa 4,8->3.25. Lämpötila oli 32c paikkeilla koko ajan.
Internetin mukaan vierteen happamuuden säätö ennen lactobacilluksen lisäämistä kannattaa, koska mitä kauemmin lactobacillus saa olla vierteessä, sitä enemmän se ehtii pilkkoa vaahdon kestoa edistäviä proteiineja. Käytännön kokemusta tästä ei itsellä ole.
Tarvittavat evästeet ovat ehdottoman välttämättömiä verkkosivuston toimivuudelle. Tähän luokkaan kuuluvat vain evästeet, jotka varmistavat verkkosivuston perustoiminnot ja turvaominaisuudet. Nämä evästeet eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja.
Evästeitä, jotka eivät ole erityisen välttämättömiä verkkosivuston toiminnalle ja joita käytetään erityisesti käyttäjän henkilökohtaisten tietojen keräämiseen analyysien, mainosten ja muun upotetun sisällön kautta, kutsutaan ei-välttämättömiksi evästeiksi. Ei-välttämättömillä evästeillä kuitenkin nopeutetaan käyttökokemustasi ja kehitetään sivustoa mm. paremmin kohdennettujen aihealueiden muodossa.