Sour-ale kotona (kettle sour)

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Sour-ale kotona (kettle sour)

Merkitty: ,

Esillä 2 viestiä, 16 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1093
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 55

    Näyttää hyvältä 🙂 Omaan makuun tuo  happamuus olisi varmaan passeli. Kannattaa koklaa tota voss kveikia. Neutraali hiiva ja tykkää yli 30 asteesta.

    #1149
    Dillen Aspen
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 4

    Hapotin Berliner Weissen L. plantarumilla koska jenkkifoorumeilla kehuvat sitä. Luontaistuotekaupoista saa Probi Mage -nimistä maitohappovalmistetta, niistä tehdyllä startterilla ph putosi 24 tunnissa 4,8->3.25. Lämpötila oli 32c paikkeilla koko ajan.

    Internetin mukaan vierteen happamuuden säätö ennen lactobacilluksen lisäämistä kannattaa, koska mitä kauemmin lactobacillus saa olla vierteessä, sitä enemmän se ehtii pilkkoa vaahdon kestoa edistäviä proteiineja. Käytännön kokemusta tästä ei itsellä ole.

    • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa, 1 päivä sitten Dillen Aspen.
Esillä 2 viestiä, 16 - 17 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.