Reseptipyyntö barley wine

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Reseptipyyntö barley wine

Merkitty: 

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1108
    jentsuh
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 5

    Hei! Haluaisin kokeilla tehdä barley wineä. Satuin törmäämään tämmöiseen postaukseen mutta siinä ei ole valitettavasti mitään mainintaa miten humalointi on hoidettu vaikkakin kivasti kaikki raaka-aineet on mainittu. Ajattelin jos jollain kokeneemmalla soisi kellot ja saisi jonkun ehdotuksen humala-aikataulusta ja voisin kokeilla, mulla sattuu olemaan hiivaa myöten kaikki raaka-aineet ja vähän liikaakin vapaa-aikaa (olen lomalla vielä yli kolme viikkoa).

    Muitakin hyväksi koettuja reseptejä otan toki ilolla vastaan, oma reseptinluontimielikuvitus ei vielä ole kehittynyt.

    https://olutkellari.blogspot.com/2017/09/kotiolut-heavy-barley-wine.html?showComment=1593758525968#c5575412843298497887

    #1110
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 100

    Itse lähtisin humaloimaan aika eurotyylisesti, eli en satsaisi normaalin jenkkioluen tyyliin kaikkea keiton loppuvaiheeseen ja kuivahumalointiin. Barley winen on tarkoitus ikääntyä arvokkaasti ja olla parhaimmillaan jopa vasta vuoden päästä panemisesta. Eli suurin osa humalista painottuisi tuon 60, 30 ja 15 minuutin kohdille. Toki myös myöhäisempiäkin lisäyksiä voi ja kannattaa tehdä, mutta nämä aromit poistuvat oluesta joka tapauksessa aika nopeasti. IBUt saa sitten tykittää sinne 50-80 välille.

    Näin siis itse tekisin oluen, makuasia varmastikin. Tällä tavalla saa ainakin hyvin aikaa kestävän lopputuloksen.

    #1111
    jentsuh
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 5

    Kiitos 🙂 Katotaan mitä saan aikaiseksi. Kai se aina juotua tulee jos ei pilalle mene mut mielelläni tekisin heti sellaista mitä kehtaa tarjota muillekin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.