Puhdistus- ja desinfiointiainekeskustelu

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö Puhdistus- ja desinfiointiainekeskustelu

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #381
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 206

  Tällaiselle topikille on varmaan paikkansa foorumilla, joten avataan peliä keskustelemalla siitä, että star sania ei näytä oikein suomeen tai ilmeisesti edes eurooppaan toistaiseksi (syksy 2019) virtaavan. Itse sain vielä jämäpullon tuota sanicleania, eli samaa, mutta vaahtoamatonta kamaa, mutta mikäli vastaavat ongelmat jatkuu, niin muita vaihtoehtoja pitäisi varmaan alkaa katselemaan.

  Onko palstalla mitään kotimaasta löytyvää non rinse eli ei huuhdeltavaa desinfiointiainetta tiedossa? Todennäköisesti joku isomman pakkauskoon tuote elintarvike tai panimoteollisuuden käyttöön kohdistettuna voisi olla kotipanimotoimintaankin järkevän hintainen, todennäköisesti reippaasti star sania halvempikin.

  #382
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 206

  Lapolta näköjään tulee saataville chemipron vastine starsanille, mutta ei ollenkaan säästöhinnalla.

  https://beerliever.com/bleach-no-rinse-sanitiser-home-brewing-beer/

  Tuon jutun perusteella myös perus kloriitti kelpaisi vesiliuoksessa etikan kanssa desinfiointiin vieläpä star sania tehokkaammin. Pitänee tutustua lisää, koska tuo olisi jo edullisen sijaan ilmaista. Tarvitsee siis ilmeisesti vastaavan lyhyen kontaktiajan kuin star sanikin vaikka tuolla aussien sivuilla mainitaan pidemmästä.

  https://www.sahealth.sa.gov.au/wps/wcm/connect/public+content/sa+health+internet/protecting+public+health/food+standards/skills+and+knowledge+for+food+handlers/cleaning+and+sanitising+in+food+businesses

  • Tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta sitten Josbanse.
  #384
  Lappo.fi – Parhaiden Juomien Puolesta
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 8

  Ennakkotietona kerron, että ensi kuun alussa Chemipro:lta tulee jakeluun FiveStar-vastineet, eli 1 : 1 PBW, SaniCleania ja StarSania vastaavat tuotteet.

  --
  Juomatarviketukku Lappo - Lappo.fi
  For Premium Beverages
  www.lappo.fi
  Repolantie 7 21500 Piikkiö - myymälä avoinna arkisin 09 - 17
  kauppa at lappo.fi

  #629
  Kotiranta
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 28

  Miten starsan pitää tehonsa säilytettynä laimennettuna? Jos esim käymispöntön desinfioi ja kaataa nesteen pulloon, niin pitääkö aine tehonsa viikon, kuukauden päästä?

   

  #630
  Mäskis
  Moderaattori
  • Kirjoitukset 100

  Säilyy hyvin pidempäänkin. Itselläni on ollut sama satsi käytössä kuukausia. Kaadan aina käytön jälkeen kannelliseen marjastusämpäriin. Käsittääkseni tavara on hyvää niin kauan kuin pysyy kirkkaana, eikä samene pahemmin. Olen itse tätä neuvoa noudattanut eikä kontaminaatioita ole osunut kohdalle.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.