Oluen huilihapotus kegissä.

Keskustelupalsta Kotipanimo Tekniikat Oluen huilihapotus kegissä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #932
    Teerimäen Parooni
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 25

    Otetaanpas tietopläjäys oluen karbonointiin kegissä.

    Lähtökohta cornelius keg. 19l ja karbonointikansi.

    Paine/lämpötila/aika/kegin täyttöaste? Vaikutukset?

    Siten vielä haluttu karbonoitumisen aste oluttyypin mukaan.?

    Löysin yhden suomenkielisen artikkelin pikaisella googletuksella mutta onko muuta eksaktia tietoa ko. asiasta,taulukoita yms.

    Sahtia Saatana
    https://untappd.com/BlackGrouse

    #933
    Tero-Perkele
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 38

    eipä noi cornyt tarvi erikseen mitään karbonointi kansia ,sillä omalla kannella sen voi tehdä..

    Tampere

    #934
    Josbanse
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 201

    Googlaa force carbonation chart niin löytyy lämpötila – paine kartta josta saat valikoitua kegin säilytyslämpöä vastaavan paineen. Esim mulla 5 asteinen kylmäkellari, hiilaripaine n. 12psi, kun kyseessä vaikkapa ipa.

    Jos haluaa nopeesti hapot niin suositus taitaa täydellä kegillä olla joku 35psi kylmässä ja antaa olla yön yli jonka jälkeen tiputtaa paineen haluttuun ja päästää kegin ylipaineen ulos.

    #935
    Vixen
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 1

    Jos oikein kova jano on, niin kegi kyljelleen lattialle co2 kytkettynä halutulla paineella, ja eikun keikutella/hölskytellä kegiä kunnes hiilaria ei enää sekaan mene (sen kuulee). Proseduuri ottaa keikuttelijan aktiivisuudesta riippuen n. 10 min.

    #936
    Tero-Perkele
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 38

    Eikä tarvi laittaa edes kyljelleen kun hapottaa nesteliittimestä,välillä vaan pikkasen heiluttelee pyttyä niin sitoutuu nopeemmin se hiilari nesteeseen,ja mitä kylmempää neste on sitä pienemmällä paineella sen saa hapotettua .

    Tampere

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.