Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Oatcream IPA V2 Nelson/Rakau/Galaxy

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Oatcream IPA V2 Nelson/Rakau/Galaxy

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1411
    Rypysuon Kiljutehdas
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 45

    Oatcream IPA V2

    Brewfather resepti

    6.6% / 18.1 °P

    Osittaismäskäys ja osittaiskeitto

    Eräkoko: 22 L
    Keittoaika: 20 min
    Keiton koko: 9 L

    Original Gravity: 1.075
    Final Gravity: 1.025
    IBU (Tinseth): 26
    Väri: 8.3 EBC

    Maltaat (3 kg)

    1.5 kg (22.2%) — Viking Malt Pale Ale 2-Row — Grain — 6 EBC
    1.5 kg (22.2%) — Harraway’s Rolled Oats — Grain — 2.7 EBC

    Muut (3.75 kg)

    3 kg (44.4%) — Muntons Wheat Malt Extract — Liquid Extract — 3 EBC — Primary
    500 g (7.4%) — Extra Light Dry Extract — Dry Extract — 5.9 EBC
    250 g (3.7%) — Milk Sugar (Lactose) — Sugar — 0 EBC — Primary

    Humalat (600 g)

    100 g (13 IBU) — Galaxy 14% — Aroma — 20 min hopstand @ 80 °C
    100 g (8 IBU) — Rakau 8.6% — Aroma — 20 min hopstand @ 80 °C
    50 g (6 IBU) — Nelson Sauvin 12% — Aroma — 20 min hopstand @ 80 °C

    150 g — Galaxy 14% — Dry Hop — day 1
    150 g — Rakau 8.6% — Dry Hop — day 1
    50 g — Nelson Sauvin 12% — Dry Hop — day 1

    Hiiva

    2 pkg — Fermentis S-33 SafBrew Ale 70%
    Primary — 20 °C — 14 days

    Ensimmäiseen versioon linkki tuosta.

    Tälläsen reseptin suunnittelin ja pistin jo kamat tilaukseen. Citra vaihtui Rakauhun niin ei tuu ihan niin geneeristä ja nyt pitäis sekä prosentit että humalointiaste olla tyylilajille riittävät. Edelleen aion pullottaa. Prosessi toimi hienosti viimeksi niin jospa se toimis nytkin. Eli ainut kuivahumalointi high krauseniin, pullotus suoraan primääristä carbonation dropseilla varustettuihin pulloihin ja pullot ihan piripintaan asti täyteen.

    Humaloinnista kaipaisin ehkä kommenttia, että kuinka kannattaa jakaa humalia hopstandin ja kuivahumaloinnin välille? Näyttääkö resepti järkevältä vai pitäiskö painottaa jompaan kumpaan suuntaan enemmän?

    • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten Rypysuon Kiljutehdas.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten Rypysuon Kiljutehdas.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten Rypysuon Kiljutehdas.
    • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten Rypysuon Kiljutehdas.
    #1494
    Rypysuon Kiljutehdas
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 45

    Tämä setti hapettui niin pahasti että menee viemäriin. Jos kokeilisin uudestaan niin tiputtaisin vähintään 200g humalista pois ja vähentäisin kauraa ja vehnää niin että näitä olis yhteensä enintään 25%. Lisäksi käyttäisin pieniä määriä kaliumdisulfiittia kuivahumaloinnin ja pullotuksen yhteydessä hapen torjuntaan. Luultavasti käyttäisin myös S-04 hiivana varmuuden vuoksi, kun sillä on tullut enemmän onnistumisia.

    Tuli vitutuksen vallassa katsottua jo kegisettejen hintojakin, mutta koitan pärjäillä vielä ilman kun ei oo järkeviä tilojakaan noille kegeille. Ehkä panen jotain helpompaa tässä välissä ja palaan myöhemmin tämän projektin pariin.

    • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten Rypysuon Kiljutehdas.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.