Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Minikegit

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö Minikegit

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #286
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Nyt kun itse sain ensimmäisen kunnon kegini ja välineet happivapaaseen oluen siirtelyyn käymisastiasta kegiin on tulossa, niin satuin ebay suosituksista huomaamaan, että saatavilla olisi myös pienemmän kokoluokan rosterisia “kegejä” (laitan linkit astiaan ja kanteen alle). Kyseessä on siis pienimuotoisempi laitos kuin vaikkapa nämä perus cornyt, mutta kierrekorkkikannessa on kuitenkin ball lockit.

  Tällaisen laitokselle voisin keksiä 2 selkeää käyttökodetta. 1) bissen ottaminen mukaan erilaisiin tapahtumiin, mökeille jne. Tollasen 5 litran astian saa vielä kohtalaisesti esim jääkaapissa jäähdyteltyä eikä mukana roudattava eräkoko ole liian iso tai vaihtoehtoisesti mukaan saa pariakin eri bisseä. 2) loppukegin tyhjentäminen tollaseen pienempään paineenalaisesti siirrellen, jolloin hapettumisilta jne vältytään, mutta saadaan iso kegi seuraavaa erää varten tyhjäksi.

  Voisihan tollaseen periaatteessa dumpata esim osan erästä, jos loput menee pulloihin tms, mutta käytännössä en ehkä sellasessa käytössä tohon ensisijaisesti luottaisi, kun normi kegikannesta poiketen tossa on tiiviste ulkopuolella, jolloin sisäpuolinen paine ei auta tiivistämisessä vaan painetta voi karkailla. Yhtä kaikki ainakin nykyisillä varastointiresursseilla voisin nähdä yhdelle – kahdelle tollaselle pienemmälle kegille käyttöä kun toistaiseksi mitään keezeriä ei ole ja toisaalta aika iso osa alkoholinkulutuksesta tapahtuu viikonloppuisin kavereiden kanssa eikä tosiaankaan aina mun luona.

   

  https://www.ebay.com/itm/2-3-6-5L-Stainless-Steel-Bottle-Mini-Beer-Growler-Fresh-Wine-Keg-Making-Barrels/113789626527?_trkparms=ispr%3D1&hash=item1a7e63e89f:m:mjqxONTlQH_yEkqHaFyXWug&enc=AQAEAAACMBPxNw%2BVj6nta7CKEs3N0qV2Je9Y7K69LDxIdeCHCx8jfYIafoNUGcUX%2FLwJRN%2FnMsINkfWTzYp5gwsCmroTr%2BoDRHYGAxGHHWTQBXg%2F8w%2BM4JeT9najdaua3Dt5fYGikOYQmUW6MP5BzGvNqtUhIofzEWJPNSgRfDHqfrGPT5EYxRtehRxKNj9IhuaX5XnYG4Cufz8N5qSELQRmYNwv1XBM7nzgUhDi52osUdGJ1P%2F%2B9VjMGHEbArciU1mUBPVsdrXvaKwFSF%2FW0sYUKU8DunMiPFpAlJ0fNiNP6vfAalObDCMfR7uERHCioB9S1eDjpIoHRU37c8zhIJq9X6kXri0S6v5JQ2kOblyv8Szf5XL%2BKY2rEH8%2Borqu4tYUTUmsaIT3mgtPiGOJm9ifdZoxLkSXSlumP%2BbT4QMueXsygC3FgD0dqJJnreAW7L6DdVZjCjfr08vKvCeY4i%2FeYenJ3%2FBjQLkKDjPXI%2BmCNAIkmXVJK7sYea9HDuA9gLAQxB%2B%2BWkBZ8LIn3f8BdbrsIMVvcwPNopb7Qp4rsfquMTCkO7nyyiyAXRa8XwJ4bArI5uSXilLUqDUKkKbNg%2F9cpK79ZaBhRwW9ZNPwWlYHpZIRlhchqFKY7jkj0zoKqiayj%2FNEFeYzIZ170R%2BAq0wQM8vbc650FIyX675%2BCDCbuc%2FhF%2Fvebm9QNiF%2F2jkXkXZDTELOq9mpDUQEGu04YtmFgFx4n8AQi42vaXurQffLONT0f8vp&checksum=1137896265272b0dd3bc7fbd4f4a9c0ed65cd968d2cf

  https://www.ebay.com/itm/Stainless-Steel-Mini-Keg-Beer-Growler-Spear-Dispenser-for-Craft-Beer/233004241685?hash=item3640229315:g:tS0AAOSwDaBb6vHQ

  #310
  Mäskis
  Moderaattori
  • Kirjoitukset 108

  Vaikuttavat ihan päteviltä juurikin johonkin kaveriporukan piknikiin, niin, että saa kotioluetkin mukaan. Hintakin on kohdallaan. Epäilisin kylläkin juurikin sama kuin sinä, eli tuota paineidenpitokykyä.

  Voi olla typerä kysymys, mutta kuinka tuo oluen tarjoilu kegistä tapahtuu, kun tuossa korkkiosassa ei ole ainakaan nähdäkseni mitään vientiä kegin pohjalle, kuten cornyissä?

  Laita arviota ihneessä, mikäli hankit pöntön.

  #312
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Noissa kansissa on siis sellanen letkukara johon törkätään pätkä sopivaa putkea/letkua joka menee pohjalle. Oletettavasti 3/8 kova bisseletku toimii tossa ihan passelisti.

  Liipasin itseasiassa tilaukseen seuraavanlaisen setin:

  Minikeg
  Ball lock korkki/kansi
  Carbonation cap
  Jakotukki kaasulle
  Riittävät ball lockit jakotukille

  Tarkoitus on siis tollaseen letkukaralliseen carbonation cappiin iskeä karaan letku joka menee jakotukille ja jakotukkiin saa sitten kylmävarastossa kiinni minikegin tai useammankin tuon ison kegin kaverina tarpeen mukaan jos innostun vaikka tilaamaan niitä pieniä pari mukaan (osa picnic siirtelyyn, osa ison kegin tyhjennykseen seuraavaa erää varten tms). Testaan nyt kuitenkin tolla yhdellä. Idea tolle carbonation capille oli, että voin tarvittaessa irroittaa kaasupullon jakotukista ja jättää paineistetut kegit kylmään ja ottaa yhden pienen mukaan kaasupullon kanssa. Ei tarvi sit kaasupullon regulaattorissa muuta letkua kuin yhden ball lock pikaliittimellisen niin voi kytkeä käyttökegiin kun muut on kylmässä.

  Jos toi pikkukegi osoittautuu toimivaksi niin sitten varmaan hommaan siihen soda stream pullolle sopivan regun jotta liikuteltavuus paranee, mutta en viitsi kaikkea pikkukegin oheissälää tilata kerralla koska jos toi on surkea niin toi jakotukki toimii kuitenkin isoilla kegeillä.

  Anyways jatkoa seuraa.

  #515
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Odottelun jälkeen minikegin komponentit saapuivat. Tuli seuraavanlaista:

  Minikeg n. 40€

  Kegikorkki liitännöillä n. 25€

  Soda stream regu n. 25€

  Satkun paketti siis karkeasti. Siirtelen tuonne pääasiallisesti isosta kegistä tavaraa, mutta jostain pullotuseristä voin harkita osan laittamista tuonne suoraan.

  Kegi piti suht pienelläkin korkin kiristyksellä paineet hyvin aisoissa. Uskoisin siis, että ihan pätevä setti tästä saadaan.

  #526
  Teerimäen Parooni
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 29

  Ittee himottas ostaa tollanen 5l. minikegi. Ittellä käytössä 20l ja 30l kegit. Nää on vähän isoja säilyttää esim jääkapissa. Pistä infoa miten toimii kunhan olet käytänyt jonkunverran että tulee kokemusta toimivvudesta ja tiivisteiden kestosta.

  Sahtia Saatana
  https://untappd.com/BlackGrouse

  #527
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Pari päivää sitten nappasin isosta kegistä tavaraa pieneen. Toimiva systeemi. Aluksi ennen kegin saamista pelkäsin tuota yläpään tiivisteen pitävyyttä pitkällä aikavälillä, koska sulkee “päältä” eikä alta niinkun noissa cornyissa esim. Toi yläpään tiivisteratkaisu on kuitenkin sellanen, että kegin kaula “leviää” kierteiden jälkeen sen verran että kannen tiiviste O-rengas menee sinne kaulan sisäpuolelle. Kansi kiertyy metalli metallia vasten jolloin mahdollisesti kierteiden kautta ulos pyrkivä paine pääsee O-renkaalle mutta painaa O-rengasta sinne kantta ja kaulaa vasten eli tiivistää kuitenki “sisältäpäin”, paine siis vaan lisää tiiveyttä. Propsit siitä.

  Muutoin homma rokkaa ihan kuten ajatella saattaa, mutta kiinapojan kaasuliitin meinaa falskata tossa kegin kaasuliitännässä. Veikkaan chinamanin kaasuadapteria vaan paskaksi, koska ainakin tollasen spunding valven kaasuliitin istui jämptisti.

  Ostan toisenkin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.