Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Maissin mallastus

Keskustelupalsta Kotipanimo Tekniikat Maissin mallastus

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1582
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 131

    Miten mallastatte maissinne ja paljonko tästä pystyy saamaan sokereita? Itse nyt pari kertaa yrittänyt ja sokerit jää todella alhaiseksi. Saan vaan 5,2% sokereita joka on kolme-neljä kertaa pienempi luku mitä saisin kaupallisilla ohramaltailla. Olis mukava kuulla muiden kokemuksia. Ainakin maissi on hemmetin kovaa että saatan unohtaa koko projektin kun yhden kilogramman louhimiseen menee liikaa aikaa ja voimia.

    Edit. Kerkesin tekee jodi testin ja löysin ongelman. Jostain syystä ei ollut tarpeeksi entsyymejä muuttamassa tärkkelystä sokereiksi. Olen idättänyt kaksi vuorokautta ja uunituslämpötila ollut 80C (tai ainakin yrittänyt pitää lämpötilan siinä.

    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa sitten Miiksu.
    #1584
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 124

    Nyt kuullostaa mielenkiintoiselta. 😅

    Kuinka tuo mallastusprosessi maissilla menee kokonaisuudessaan? Käytätkö muuten tuomaan keveyttä olueen?

    #1587
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 131

    En oo päässy vielä sinne asti kun eka pitää saada toimimaan tuo mallastus. Tämmösen videon löysin. Onko mun idätysaika liian alhainen vai uunituslämpö väärä? Jompi kumpi varmaan pielessä tai molemmat. Vai pitääkö ensin idätettyjä jyviä kuivattaa pidempään? Paljon kysymyksiä. Kaikista ärsyttävintä on rouhiminen. Tämä vaatii paljon voimia että Brewfermin Gorillalla tätä on haasteellista rouhia.

    Tässä ohje: https://www.youtube.com/watch?v=GuorvNqu7Mo

    Edit. Onhan Vikingillä entsyymimallas. Että sillä sais kaivattua apua.

    • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten Miiksu.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.