Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Lontoon portteri

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Lontoon portteri

Merkitty: 

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1653
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 129

    Taas pääsisi tekemään puolivuosittaisen oluen (tämä piti tehdä jo jouluksi, mutta homma venähti muutaman kuukauden). Laitetaan siis reseptiä myös jakoon.

    Aluksi on todettava, että tämä on ensimmäinen satsini, jossa lähden vesikemian kanssa pelailemaan. Turussa on harvinaisen pehmeä vesi ja tarkoituksena olisi lisätä mäskäysveteen kalsiumsulfaattia 8g ja ruokasoodaa 4g, jotta päästäisiin lähemmäksi Lontoon vesiprofiilia. Nähtäväksi jää, miten homma toimii.

    Sitten reseptiin, joka on aika perinteinen porteriresepti:

    Maltaat:

    3 kg Pale malt, Maris Otter (floor malted)

    1 kg Pale malt (Pehtoorin)

    1 kg Munich malt

    350 g Brown malt

    250 g Caramel/Crystal malt

    200 g Mallastettu kaura

    150 g Black Patent malt

    150 g Chocolate malt

    Humalat

    26,0 g Northern Brewer – 60 min

    15,0 g Northern Brewer – 10 min

    Hiiva

    London Ale 1968 (elokuisesta bitteristä kerätty, 3 litran startteri)

    OG: 1,064

    FG: 1.016

    ABV: 6,3

    IBU: 29,5

    Jännättäväksi muodostuu siis:

    A) Miten kovennettu vesi muuttaa lopputuloksen laatua.

    B) Onnistuuko mäskäys talvella kylpyhuoneessa, kun olen viime vuodet tottunut mäskäämään pihalla kesäaikaan.

    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Mäskis. Syy: Vienna mallas vaihdettu munichiin
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.