Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Liejun kotioluet

Keskustelupalsta Taukopaikka Panopäiväkirja Liejun kotioluet

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1327
    Liejumonsteri
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 18

    Kotiolut.comiin jäi ~40:en tekeleen muistiinpanot mutta aletaans nyt uudelleen…

    28.2.
    #48 Ruispilsner

    8L
    1450g pilsner mallas
    250g ruismallas
    250g Nalle-ruishiutale
    80g Munich malt
    50g Dextrine malt

    pussimäskäys 50c uunissa n.67c.
     
    15g Centennial 45min
    15g Hallertauer Mittelfruh 10min
    2,5g protafloc 10min (meinasi unohtua, pitäisi laittaa 20min ennen keiton päättymistä)

    Hiivana Saflager S-23

    OG 1.048.

    Vierre viilentyi mäskäyskattilassa ulkona noin 10c tuntumaan jolloin hiivaus ja siirto käymisastiaan.
    Spiedelin 12L käymisastia on siitä mukava että mahtuu perinteiseen kylmälaukkuun ja jää tilaa kylmäkalleille. Kansi ei mahdu päälle mutta toisen kylmälaukun kun laittaa kanneksi ja painoa päälle saa riittävän tiiviin “kylmäkaapin”. Aamuin illoin laittaa uudet kylmäkallet.

    • Tätä aihetta muokkasi 2 kuukautta sitten Liejumonsteri.
    #1329
    Liejumonsteri
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 18

    Tuolta löytyi hyvät ja selkeät vinkit:

    Lager Method

    Tänään viimeinen päivä käymisvaihetta viileässä. Lämpötilan hidas nostaminen 18-20c:een jättämällä kylmäkallet pois. Ohjeessa hidas lämpötilan nostaminen näyttäisi olevan noin 5c per 24 tuntia.

    -18-20c pidetään 3-4pv (diasetyylitauko).
    -Tämän jälkeen uudelleen lämpötila alas lähelle nollaa (kylmälaukussa ulkona, pitää katsoa kelin mukaan) ja pidetään 3-4pv.
    -Pullotus ja varastointi 10-12c, aiemmalla lagerilla meni noin 1kk.

    #1371
    Liejumonsteri
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 18

    14.3. siirretty käymisastia ulos kylmälaukkusysteemissä, lämpötila pysyy hyvin näillä keleillä (yöllä pakkasta max -3c) nollan kieppeillä.

    Torstaina pojka sisälle ja pullotus viikonloppuna.

    #1432
    Liejumonsteri
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 18

    Maistui liikaa kotioluelle, ei mennyt ihan nappiin.

    #1433
    Liejumonsteri
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 18

    25.4.

    #49 Galaxy IPA

    10L
    1,7kg pale ale
    1kg pilsner
    250g malted oats
    125g panimosokeri
    100g crystal 50

    Pussimäskäys uunissa ~65c 90min

    30g Centennial 60min
    15g Galaxy 10min
    15g Galaxy 5min
    20g Galaxy 5pv kuivahumalointi viikon käymisen jälkeen (lisätty 3.5.)

    Hiivana Mangrove Jack’s Hophead M66 1pss.
    OG 1.060

    • Tätä vastausta muokkasi 2 päivää, 22 tuntia sitten Liejumonsteri.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.