- Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 1 vuosi, 1 kuukausi sitten Josbanse toimesta.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
› Keskustelupalsta › Kotipanimo › Tekniikat › Lagerin hapotus
Kokeilen seuraavaksi tehdä lageria. Hapot pitää tehdä jälkikäyttämällä pulloissa kun ei ole kegiä.. mutta missä vaiheessa? Toiset sanoo, että ennen lagerointia ja sitten lagerointi pulloissa. Toiset taas, että vasta lageroinnin jälkeen? Lageroinnin jälkeen hiivaa ei ole ehkä tarpeeksi jäljellä, joten sitä pitää vähän lisätä. Meneekö tässä koko lagerointi hukkaan kun tulee uudet hiivat ja käymismoskat?
Missä vaiheessa ja miten hapot lageriin?
Itse olen lageroinut ensin ja sitten pulloon, hyvin on tullut happoja, eli tarpeeksi oli hiivaa vielä lageroinnin jälkeen. Pari viikkoa olen pitänyt lageroitumassa…
Lageroinnissahan on kyse kylmävarastoinnista ja samalla olut kirkastuu. Periaatteessa ainakin oluen hapettuminen on riskinä, jos tuon lagerin siirtää sekundääriin ja primäärissä hiivan autolyysi tapahtuu pidemmällä aikavälillä, joskaan en osaa sanoa kuinka nopeasti. Jälkikäydessä sinne bisseen tulee väkisin vähän lisääntynyttä hiivaa pohjalle, niin itse varmaan veisin primäärin lagroitumislämpöihin, odottelisin cold crashia kunnolla sen viikon-pari ja sitten pulloihin sokereineen ja sitten haluamasi määrä odottelua.
Tarvittavat evästeet ovat ehdottoman välttämättömiä verkkosivuston toimivuudelle. Tähän luokkaan kuuluvat vain evästeet, jotka varmistavat verkkosivuston perustoiminnot ja turvaominaisuudet. Nämä evästeet eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja.
Evästeitä, jotka eivät ole erityisen välttämättömiä verkkosivuston toiminnalle ja joita käytetään erityisesti käyttäjän henkilökohtaisten tietojen keräämiseen analyysien, mainosten ja muun upotetun sisällön kautta, kutsutaan ei-välttämättömiksi evästeiksi. Ei-välttämättömillä evästeillä kuitenkin nopeutetaan käyttökokemustasi ja kehitetään sivustoa mm. paremmin kohdennettujen aihealueiden muodossa.