Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Lagerin hapotus

Keskustelupalsta Kotipanimo Tekniikat Lagerin hapotus

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #789
    jussi
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 10

    Kokeilen seuraavaksi tehdä lageria. Hapot pitää tehdä jälkikäyttämällä pulloissa kun ei ole kegiä.. mutta missä vaiheessa? Toiset sanoo, että ennen lagerointia ja sitten lagerointi pulloissa. Toiset taas, että vasta lageroinnin jälkeen? Lageroinnin jälkeen hiivaa ei ole ehkä tarpeeksi jäljellä, joten sitä pitää vähän lisätä. Meneekö tässä koko lagerointi hukkaan kun tulee uudet hiivat ja käymismoskat?

     

    Missä vaiheessa ja miten hapot lageriin?

    #790
    Jopila
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 19

    Itse olen lageroinut ensin ja sitten pulloon, hyvin on tullut happoja, eli tarpeeksi oli hiivaa vielä lageroinnin jälkeen. Pari viikkoa olen pitänyt lageroitumassa…

    • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 1 kuukausi sitten Jopila.
    #792
    Josbanse
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 209

    Lageroinnissahan on kyse kylmävarastoinnista ja samalla olut kirkastuu. Periaatteessa ainakin oluen hapettuminen on riskinä, jos tuon lagerin siirtää sekundääriin ja primäärissä hiivan autolyysi tapahtuu pidemmällä aikavälillä, joskaan en osaa sanoa kuinka nopeasti. Jälkikäydessä sinne bisseen tulee väkisin vähän lisääntynyttä hiivaa pohjalle, niin itse varmaan veisin primäärin lagroitumislämpöihin, odottelisin cold crashia kunnolla sen viikon-pari ja sitten pulloihin sokereineen ja sitten haluamasi määrä odottelua.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.