Kuusenkerkkä

Keskustelupalsta Kotipanimo Raaka-aineet Kuusenkerkkä

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1058
    Irduckx
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 1

    Mahtaako kellään olla kokemusta kuusenkerkän käytössä oluessa? Minkälaisia määriä kannattaisi käyttää ja missä vaiheessa tuo olisi hyvä lisätä?

    Nyt olisi hyvä hetki kerätä osa kerkistä pienempänä kun eivät ole vielä niin pihkaisen makuisia.

    #1062
    Mäskis
    Moderaattori
    • Kirjoitukset 99

    Itse olen aikanaan niitä lisännyt lageriin. Käytin muistaakseni samaan tapaan kuin hop standissa, eli laitoin kerkät vierteeseen keiton jo loputtua, niin kuoli enimmät bakteerit, mutta herkät öljyt eivät päässeet tuhoutumaan.

    Kerkkiä sai olla aika paljon (muistaakseni yli puoli ämpäriä 20l satsissa), eivätkä paljoa antaneet makua. Toisaalta taisi tuon lagerin onnistuminenkin olla vähän niin ja näin.

    Joka tapauksessa, kerkkiä tarvitsee todella paljon, eikä niitä kannata pidempään keitellä. Jenkeissä taisivat heittää ihan sellaisenaan sekundaariinkin makua antamaan. Monet uuttavat kanssa tinktuuraa, jota sitten lisäilevät olueen.

    #1068
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 42

    Vielä kerkeää! Havupuujauhetta halvalla: https://www.sinunapteekki.fi/products/via-naturale-hyvan-olon-havupuujuomajauhe-14-annospussia

    Noita löytyy ihan k-ketjun kaupoistakin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.