kokemuksia eri uutteista

Keskustelupalsta Kotipanimo Uutteesta kokemuksia eri uutteista

 • Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 kuukautta sitten Olutmaisteli toimesta.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #342
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 21

  Itselle kertynyt aika paljon kokemusta lähes kaikkien valmistajien uutteista, osa kokemuksista todella hyviä ja osa vähemmän hyviä.

  Ihan nämä perussetit mangrove jackilta hieman tuunattuina on melko hyviä tai niistä ainakin kokeilemalla saa hyviä kunhan tietää mitä mihinkin kannattaa lisätä.

  Myös Braumarktilta tullut hommattua parikin heidän omaa arsegan merkkiä olevaa uutetta, mutta osa niistä jotenkin turhan kiljumaisia kun niissä tulee kaikki aineet mukana ja käymisessä käytetään panimosokeria joka myös kuuluu pakkaukseen.

  Viime aikoina tehnyt paljon satseja braupartnerin uutteista, heillä on hyvä valikoima saksalaisia oluita ja joukossa vähän erikoisempiakin variaatioita, niitä myydään täysmallas paketteina eli kaikki on nestemäisenä maltaana, varsinkin heidän vehnäbockit on olleet todella hyviä ja vastaavia en ole edes kaupasta ostettuna maistanut, niitä ainakin suosittelen jos joku haluaa kokeille uutteesta valmistamista.

  Myös panimonurkasta ostetut oberschlesische brauerei uutteet ovat olleet yllättävän hyviä ja ovat vielä hinnaltaankin olleet edullisia. Sinne vaan tiedoksi että niistä taas odotellaan josko tulisi saataville kun ei ole vähään aikaan ollut lainkaan saatavilla.

  #349
  Panimonurkka
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 4

  Moi, kiitoksia infosta. Nuo ovat itse asiassa Gozdawan tekemiä ja kokonaisuudessaan pieni ahdistus siihen firmaan tuli kun osa uuteseteistä oli aika jäätävän huonolaatuisia ja osassa jopa joku infektio kun purkit alkoivat turvota varastossa. Mutta tosiaan hämmentävästi tuon halvimman OSB-sarjan paketeissa ei moita tapahtunut.

  panimonurkka.fi - Oluttarvikkeita joka lähtöön

  #352
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 21

  Joo tiedän että nuo kuuluu Gozdawan tuotevalikoimaan ja itse ostin teiltä joskus yhden tuollaisen Gozdawan valmiin uutekitin ja siitä oluesta tuli “erikoisen” makuista ja jäi kyllä osa juomatta, selvästi taisi olla jotain vikaa.

  Mutta kolme erilaista noita OSB-sarjan kittejä kun ostin teiltä niin niistä kaikista tuli todella hyviä, kun lisämateriaalina käytin nestemäistä mallasuutetta. Hinta/laatu oli kyllä enemmänkin kuin kohdillaan.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.