Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

kokemuksia eri uutteista

Keskustelupalsta Kotipanimo Uutteesta kokemuksia eri uutteista

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #342
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Itselle kertynyt aika paljon kokemusta lähes kaikkien valmistajien uutteista, osa kokemuksista todella hyviä ja osa vähemmän hyviä.

  Ihan nämä perussetit mangrove jackilta hieman tuunattuina on melko hyviä tai niistä ainakin kokeilemalla saa hyviä kunhan tietää mitä mihinkin kannattaa lisätä.

  Myös Braumarktilta tullut hommattua parikin heidän omaa arsegan merkkiä olevaa uutetta, mutta osa niistä jotenkin turhan kiljumaisia kun niissä tulee kaikki aineet mukana ja käymisessä käytetään panimosokeria joka myös kuuluu pakkaukseen.

  Viime aikoina tehnyt paljon satseja braupartnerin uutteista, heillä on hyvä valikoima saksalaisia oluita ja joukossa vähän erikoisempiakin variaatioita, niitä myydään täysmallas paketteina eli kaikki on nestemäisenä maltaana, varsinkin heidän vehnäbockit on olleet todella hyviä ja vastaavia en ole edes kaupasta ostettuna maistanut, niitä ainakin suosittelen jos joku haluaa kokeille uutteesta valmistamista.

  Myös panimonurkasta ostetut oberschlesische brauerei uutteet ovat olleet yllättävän hyviä ja ovat vielä hinnaltaankin olleet edullisia. Sinne vaan tiedoksi että niistä taas odotellaan josko tulisi saataville kun ei ole vähään aikaan ollut lainkaan saatavilla.

  #349
  Panimonurkka
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 4

  Moi, kiitoksia infosta. Nuo ovat itse asiassa Gozdawan tekemiä ja kokonaisuudessaan pieni ahdistus siihen firmaan tuli kun osa uuteseteistä oli aika jäätävän huonolaatuisia ja osassa jopa joku infektio kun purkit alkoivat turvota varastossa. Mutta tosiaan hämmentävästi tuon halvimman OSB-sarjan paketeissa ei moita tapahtunut.

  panimonurkka.fi - Oluttarvikkeita joka lähtöön

  #352
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 22

  Joo tiedän että nuo kuuluu Gozdawan tuotevalikoimaan ja itse ostin teiltä joskus yhden tuollaisen Gozdawan valmiin uutekitin ja siitä oluesta tuli “erikoisen” makuista ja jäi kyllä osa juomatta, selvästi taisi olla jotain vikaa.

  Mutta kolme erilaista noita OSB-sarjan kittejä kun ostin teiltä niin niistä kaikista tuli todella hyviä, kun lisämateriaalina käytin nestemäistä mallasuutetta. Hinta/laatu oli kyllä enemmänkin kuin kohdillaan.

  #993
  Eräsmies
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 5

  Tuosta voi käydä lukemassa meikäläisen mielipiteet Bullet Brew uutteesta.

  http://www.xn--ersmies-6wa.fi/2020/04/bullet-brew-oluen-valmistus.html

  Kotiolutposti

  #1430
  Petteri
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 8

  Coopersin uutteista voi suositella Real alea ja vehnää melko varauksetta kunhan ei tee ohjeen mukaan. Hiivaksi kelpaa Coopers jos tykkää heidän Aussityylisestä hiivasta. Kotimaiseen makuun sopii varmaan paremmin fermentiksen valikoima. Kuivahumalaa näihin saa myös sotkea jos kaipaa aromia olueensa, spraymaltaan valinnalla voi vaikuttaa vielä aika paljon runkoon ja makumaailmaan.

  Itse olen tehnyt menestyksellä Real alea ja lisännyt humalateen spraymaltaan kanssa uutepöntön kylkeen. Vierre 24 litraa, Real ale pönttö, 1,5kg light spraymallasta ja 5min keitolla 50-100grammaa cascade-pellettiä. Hiivaksi kun vaihtaa vielä US-05 niin tulee oikein maistuva Paleale jota uskaltaa kutsua myös APA:ksi.

  #1664
  robocoppi
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 4

  Itse ensimmäistä olut patchi tuloilla, reloaded tanker ipa uuutteesta bullet brewilta. nyt sekundääri astiassa sen n.2 viikkoa ja sitten pullotukseen. saas nähä millasta tulee pari mukia maistanu tossa ja vaikutti lupaavalta. vielläkö vähän tasottuu ja saa kirkkaammaks. seuraavaksi ajattelin kokeilla bullet brew olisko ollu joku perus ipa kittiä, siinä tuli mukana 3 eri humalaa kuivahumalointiin. Mutta tosiaan ensimmäinen kotipano täsä tankerin reloaded, käytin panimosokeria mutta seuraavaan patchoin tilaan spratmallasta ehottomasti. vastaalkajalle tämähän on tämmöstä testailua, vaikka olen kyllä netistä opiskellu kaikkki perus jutjt ja vähän enemmänkin. ehkä sitten kolmas pano muullako uuttella tai sit uuttella+ pikku twisitllä.

  #1672
  robocoppi
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 4

  Osaiskohan joku auttaa amatööriä. Viikonloppuna ajattelin uudensatsin pistää Bullet brewin session ipaa ja näyttäis olevan 2.2kg pussi, tilasin myös kaveriks light mallasuutetta ja sillä painoo 1.5kg. Tuossa ipan tuoteselostuksessa sanotaan että lisätä panimosokerin tilalle n.1kg mallasuutetta. Eli kysymys on voinko käyttää ton koko 1.5kg pussi mallasuutetta tuon ipa uutteen kanssa? vai laitanko n. 1kg ja säästän loput. Tuleeko oluesta sitten vahvempaa jos pistän ton koko pussin vai miten se menee?

  • Tätä vastausta muokkasi 17 tuntia, 32 minuuttia sitten robocoppi.
  #1677
  juhal
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 10

  Tulee vahvempaa jos lisäät 1 kg sijaan 1,5 kg etkä lisää vettä. Jos taas lisäät vettä, niin humalointi/maltaisuus-suhde vähän muuttuu. Puoli kiloa mallasuutetta lisää 23 l vierteen ominaispainoa noin 8 pykälää ja oluen alkoholiprosenttia noin 0,8 %-yksikköä, ellei vettä lisätä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.