Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Kegien nestelinjojen puhdistus

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö Kegien nestelinjojen puhdistus

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #336
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Onkos porukalla mitään DIY välineistöä kegien nestelinjojen puhdistukseen? Tuli funtsittua jos löytäisi jonkun järkevän mahdollisimman pienen nestekanisterin isohkolla korkilla johon saisi pari kappaletta ball lock venttiileitä niin voisi sitten ajaa puhdistusnestettä hiilidioksidilla nesteletkun läpi.

  Toinen vaihtoehto olisi pestä kegi ja tämän jälkeen tuupata kegin läpi jotain saippuavettä tuosta letkusta läpi ja sen perään vettä ja sitten kaasua ja antaisi kuivahtaa. Miten porukka on tämän systeemin järjestellyt. Kiinnostaa erityisesti picnic hanoille jne jotka kiertävät muualla kuin aktiivisessa käytössä jolloin voi olla tilanne, että puhdistus pitäisi tehdä kun kegit käytössä.

  #337
  Viiltäjäsepi
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 6

  Itsellä ei ole kegi kamoja mutta tässä videossa on yksi halpa ja aika helpolta näyttävä tapa.

  https://www.youtube.com/watch?v=pJkBqg3FAhw&list=PLy-V1XECAyC6AaJJmRSH5MouV0P_UGBTd&index=10

  #338
  Tero-Perkele
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 38

  Ite olen noista omista pessy ihan fairy vetellä ja kunnolla sen jälkeen huuhdellu ja antanut kuivua rauhassa.

  Eli käytännössä laittanut fairy vettä muutamat litrat kegiin sisään ja paineilmalla sitten vaan päästänyt kegiin parin kilon paineen.Samalla on kyseinen kegikin ollut pesussa.

  Tampere

  #339
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Joo siis noissa letkuissahan pääasiassa toimii perus fairy ellei sitten aio pullottaa varastointiin kegistä.

  Meinasin lähinä sitä että jos nappaa esim picnichanan ja kegin jonnekin mökkireissulle/juhliin kuriositeetiksi, niin milläs sen mukaan lähtevän letkun puhdistaa. Tollanen pumpattava pullo on toki näppärä tollasen carbonation capin kanssa.

  #357
  Mäskis
  Moderaattori
  • Kirjoitukset 108

  Itse olen päästellyt ihan lämpimät vedet aina tuosta läpi käytön jälkeen ja sitten sillon tällöin StarSanilla pessyt.

  Voi olla typerä kysymys, mutta voinko käyttää samaa hanaa ja letkua eri kegeissä ilman pesua niin, ettei esim. hiivakanta hyppää kegistä toiseen ja ala käyttämään olutta kuivemmaksi? Tämä siis tilanteessa, jossa on vain yksi partyhana letkuineen käytettävissä, mutta monta kegiä täynnä eri olutlaatuja.

  #358
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Kyllä mä uskaltaisin. Painehan on hanasta ulospäin eli letkun suuntaan. Sama kun leikkisit spraypullolla liekinheitintä, tuli ei pääse ylipaineiseen pulloon “sisälle”.

  Itseasiassa koko tää kyssäri tuli siitä, että mullakin on tilanne että kegihommat on kylmävarastossa ja juontihommat sit kämpässä niin käytän kanssa partyhanaa mutta jos kegi on käytössä niin hanaa ei tietenkään saa mitenkään kegivehkeillä puhtaaksi ja tollanen erillinen painepullo alkaakin näyttäytyä hyvänä vaihtoehtona. Vesipesuhan tolle hanalle riittää hyvin ellei sit käytä sitä hanaa esim diy vastapainepullotushommissa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.