Hop Shake NEIPA (Sous Vide “hop back”)

Keskustelupalsta Kotipanimo Reseptit Hop Shake NEIPA (Sous Vide “hop back”)

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #931
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 208

  Satuin lukemaan netistä, että hop backia voisi kotioloissa korvata sous vide humaloimalla. Päätin sitten mielessäni reseptin jonka pohjalta lähdetään testaamaan olutta.

  Reseptiin on tarkoitus laittaa perus vaalea mallaspohja ja tähdätä 1,060 OG tuntumaan. Otan keiton jälkeen pari litraa vierrettä sivuun. Keitossa lisään todennäköisesti 60min lisäyksen magnumia tms jotta saa perus katkeroa pohjille, mutta kaikki muu humala menee sous viden kanssa.

  Ykköslisäykseen todennäköisesti n. 100g humaloita per 25 litran satsi, kakkoslisäykseen todennäköisesti n. 150g humaloita.

  Sous Vide lisäys 1): 1 litra jäähtynyttä vierrettä sekoitetaan vakuumipussissa humaloihin. Vakuumipussi suljetaan ja laitetaan 80 asteiseen sous  vide hauteeseen. Kun pussi saavuttaa 80 asteen lämmön pussi nostetaan jääveteen ja kun jäähtynyttä, pussin sisältö kaadetaan käymisastiaan. Humalat mahdollisesti humalasukkaan tuonen pussin sisään, jotta humalamuhjulta voidaan välttyä.

  Sous Vide lisäys 2): Vierre ja humalat sekaisin, mutta tällä kertaa lämmitys vain 40-50 astetta. Tämän on tarkoitus simuloida enemmänkin tuota kuivahumalointia, mutta arvelen aromien hyötysuhteen olevan parempi, jos humalat uutetaan kuitenkn vierrettä lämpimämmässä ympäristössä. Tässä päästän myös muhjut tuonne käymisastiaan, jotta kaikki mahdolliset biotransformaatiot tapahtuvat. Tämä satsi lisätään high krauseniin.

  Reseptiä voi kommentoida.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.