Maltaasta Kotioluen ystävien kohtaamispaikka

Hiilihapotus sokeri ja cold crash

Keskustelupalsta Kotipanimo Tekniikat Hiilihapotus sokeri ja cold crash

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1629
    jussi
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 11

    Käytän fast ferment käymisastiaa ja pullotan suoraan siitä käymisen ja cold crashin jälkeen. Sokerina carbonation drop -paloja.

    Muutamia kertoja olen käyttänyt panimosokeria, joka sekoitetaan astiaan ennen pullotusta. Helpottaa hommaa kummasti mutta pulloihin tulee tietysti enemmän sakkaa, kun sitä irtoaa astian reunoilta jne. sekoitusvaiheessa.

    Voisiko panimosokerin sekoittaa jo cold crashin aluksi, jolloin olut kirkastuisi normaalisti mutta sokeri olisi ikään kuin valmiina odottamassa lämpenemistä ja käymistä?

    • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten jussi.
    #1631
    Miiksu
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 139

    Toinen käymisastia vierelle jonne siirrät oluen niin sakka jää ensimmäiseen käymisastiaan. Ei ole mennyt ikinä olut pilalle tällä metodilla.

    Edit. Ja kyllä voi sokerit sinne laittaa kunhan on nesteessä. Ei lähde käymään jos lämpötila lähellä nollaa. Itse teen joskus niin että kun käyminen on lähes ohi niin cold crashaan ja jää hiivalle vielä sokereita käytettäväksi mutta tällöin kannattaa tietää kuinka kuivaksi olut käy, ettei tuu pullopommeja.

    • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Miiksu.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.