Fermzilla ja muut paineistetut käymisastiat

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö Fermzilla ja muut paineistetut käymisastiat

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #607
    Josbanse
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 206

    Sain tollasen all rounderin viimein postipatelta joten neipat on tulossa joulun pyhien yli käymään. Siitä sit uudeksi vuodeksi kegillinen. Pistän lisärapsaa kun alkaa olemaan valmista.

    #608
    Kotiranta
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 28

    Minkälaisessa paineessa käyminen tapahtuu, onko ilmatilalla väliä?

    Tänään valmistui 45l rst astia, minkä saa paineistettua.

    #609
    Josbanse
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 206

    No siis 1-2 bar ylipainetta on varmaan se yleinen haarukka, mitä isompi paine sitä enemmän hiiva kestää lämpöä ilman virhemakuja. Kannattaa muistaa että 1bar on 0,1MPa eli 0,1N/mm^2 eli jokaiselle neliömillimetrille kohdistuu 0,1N eli n. 10g paino. Esim 10*10cm kannelle tuo tarkoittaa 10000mm^2*0,1N=1000N=100kg eli isoilla kansipinta-aloilla toi voima on sairaan iso. Sen takia näissä paineistetuissa astioissa on yleensä aika pieni kansi.

    #610
    Kotiranta
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 28

    Astia on pyöreillä päädyillä, joten muutama bar ei ole ongelma.

    Pystyykö hiivan määrää millään ennustamaan? Vai onko Koho paras astiaan missä ei pintaa näe.

    #611
    Josbanse
    Oluenpanija
    • Kirjoitukset 206

    Koho on suht fiksu, mutta käytännössä voit myös arvioida jonkun setin, koska jos se dippiputki onkin osittain sakan seassa niin se imasee sinne vaan kolon ja suurin osa sakasta jää paikoilleen. Sitten jos noin käy niin lyhentää. Kohon hyöty on se, että kuivahumaloinnin vaihdellessa on helpompi saada neste talteen kun sakan määrä vaihtelee.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.