DIY: Edullinen vastapainepullotin

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö DIY: Edullinen vastapainepullotin

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #797
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 206

  Tuli väsättyä tällainen kaljapullolle. Lyhykäisyydessään tarvitset: 3/8″ bisseletkua pari metriä, pari john guest  yheensopivaa palloventtiiliä tai vaihtoehtoisesti niinkuin mulla olutpuolelle picnic hana. Tän lisäksi tarvitaan 3/8″ haarapala ja sopiva kumitulppa. Bisseletkuun kegiin sopiva nesteliitin ja kaasupuoleen käyttäjälle sopiva ratkaisu. Mä valitsin tollasen ball lock urostolpan ja sen kierteeseen tiivisteteipillä vedetyn 3/8″ john guest liittimen, mutta joku carbonation cap toimii yhtä hyvin tai vaihtoehtosesti kaasuventtiiliin suoraan kegistä letku. Mulla sattui tollanen lojumaan niin päätin helpottaa homma kun ei tarvi kiskoa liittimiä irti.

  Kustannukset tälle setille kaasupuolen rarkasua lukuunottamatta kiinasta varmaankin luokkaa 15€, esim laposta nää irtoaa reiluun pariin kymppiin ja toi lindr letku maksaa sielä 1€/metri.

  Käyttö lyhykäisyydessään:

  Säädä tulpan läpi menevä letku pullon pohjalle, jos on keskenään vähän erikorkuisia niin säädä matalimman mukaan, ei oo väliä onko just pohjassa.

  Laita letku pullon pohjalle, mutta jätä kumitulppa irti pullosta. Avaa kaasuhana täysin auki ja huuhtele pullo. Mitä kovempi virtaus sitä parempi koska silloin hiilidioksisi ei kerkeä sekottumaan pullon ilmaan vaan puskee sen ulos. Lyhyt riittää.

  Sitten paina tulppa pullon suulle, anna kaasun paineistaa pullo, sulje kaasu ja ala valuttamaan olutta. Olut ei mene pulloon ellet päästä kaasua sihisemään tulpan reunalta ulos joten tee niin. Paina tulppa kiinni kun pullo tulee täyteen ja sulje olut, olut saa tulla aivan tulpan holleille. Irrota tulppa, olut vapauttaa vähän hiilidioksidia ja vaahtoaa hieman pullon suulle. Tämä on hyvä, koska pulloon ei jää happea. Korkita heti. Toista.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.