Conan X WLP644

Keskustelupalsta Kotipanimo Raaka-aineet Conan X WLP644

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1151
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Sain tossa jokunen kuukausi sitten Kristoffer Krogerukselta hänen risteyttämäänsä uutta hiivakantaa testiin ja aloin kasvattelemaan tuota hiivaa, kun näin toisella foorumilla jonkun aktivoituneen tämän kanssa myös. Ajattelin jakaa tännekin karkeat linkit ja tiedot aiheesta, koska tuo kundi lähetteli pieniä sampleja postikuluilla osoitteen suregork@gmail.com kautta. Nämä siis täälä, koska olivat jo julkisesti facebookin hombre ryhmässä.

  Laitan omaa rapsaa kun olen päässyt hiivaa käyttämään, mutta tarkoituksena on ajoittaa nyt syksylle siirtyneeseen kotiolutkilpailuun tällä tehty neipa.

  Lainaus facebook postauksesta:

  Moi! Loin muutama vuosi sitten hybridin ‘Conan’ (‘Vermont Ale’) ja WLP644 hiivakantojen välillä. Tarkoitus oli yrittää luoda ‘täydellinen (NE)IPA-hiiva’. Olen lähettänyt näytteitä siitä ympäri maailmaa ‘Milk The Funk’-ryhmän ja HBT:n kautta, mutta (jos muistan oikein niin) en ole vielä lähettänyt ainoa näyte Suomen sisällä. Olisiko täällä kiinnostusta kyseiselle hiivakannalle? Kyseessä on siis geneettinen hybridi, eli ei mikään sekoitus näistä kahdesta hiivakannasta. Yritän kasvattaa pieni erä kahden viikon päästä. Lähetän hiiva slurryna (1 mL pienessä Eppariputkissa), eli joudutte itse kasvattamaan sitä pienestä tilavuudesta (esim 10 mL -> 100 mL -> 1L starttereissa). Maksatte vain materiaali- ja postikuluista, eli yhteensä noin 5 euroa. Lisää aiheesta:

  https://www.homebrewtalk.com/threads/conan-x-wlp644-hybrid.577066/

  Creating a new ’super fruity’ yeast strain – The best of Conan and WLP644?

  #1157
  Josbanse
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 209

  Tätä on nyt testattu ja havainnot seuraavan laatuisia: Humaloimattomaan startteriin tulee todella vahva persikan maku, sellanen pikkasen karkki/säilykemäinen,  mutta suht puhdas. Neipassa tuo ei tuottanut isompia virhemakuja, mutta kypsyessä diasetyyli oli näytteissä esillä vähän aiemmin käyttämiäni perushiivoja pidempään, mutta katosi ylimääräisellä päivällä kegissä. Kovin vahvan humaloinnin takaa tuota persikkaa ei varsinaisesti maista, mutta melko pyöreä ja pehmeä olut oli kuitenkin lopputulemana. Menee jatkoon ainakin omalta osaltani.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.