Brewtech ss käymisastia

Keskustelupalsta Kotipanimo Välineistö Brewtech ss käymisastia

Merkitty: 

 • Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 kuukautta sitten Jopila toimesta.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #303
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 21

  Tuollainen brewtechin rosterinen käymisastia tuli hankittua reilu vuosi sitten ja sen jälkeen oluen laadut parani kyllä huomattavasti verrattuna entiseen Fastfermentin astiaan.

  Nyt kesällä hankin siihen vielä lisänä lämpötilan säätö järjestelmän kun oli tarjouksessa ja nyt parhaillaan siinä on yksi belgialainen ale porisemassa, viimeksi tuli porteria ja sekin oli todella hyvää.

  #576
  Jopila
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 15

  tuli juuri tilaitua ss chronical… 1/2 bbl koossa… puntaroin kovasti unitankin ja cronicalin välillä, mutta hinta ero vei nyt siinä määrin että päädyin cronicaliin… ans kattoo miten toimii käytössä, lämpötilan säätelyyn mulla on jääkaappi! =)

   

  #579
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 21

  Itsellä on nyt useampikin satsi käytettynä tuolla Brewtechin SS Chronicalilla ja kaikki satsit onnistuneet erinomaisesti, ei mitään moitittavaa ainakaan toistaiseksi. Nyt on testissä viinin valmistaminen tuossa ja toistaiseksi sekin näyttää ihan hyvältä, ylihuomenna pitäisi pullottaa, joten onnistuminen selviää vasta joskus tulevaisuudessa.

  #587
  Olutmaisteli
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 21

  Nyt on viini pullotettu ja sekalaisilla humalakokeiluilla varustettu Ale laitettu porisemaan.

  Viinistä tuli jo heti paljon parempaa ja kirkkaampaa mitä aeimmilla kerroilla tullut kun olen käyttänyt Fastfermentiä.

  Tässä Brewtechin rosteriastiassa olen tehnyt sellaisen havainnon että itse käymisprosessi kestää pidempään kuin noissa muovisissa astioissa, vaikka reseptit ja lämpötilat samoja niin joskus käy jopa viikonkin kauemmin. Lopputulos on silti ollut aina parempi kuin muoviastioissa ja yhtään satsia ei ole mennyt piloille, ainakaan vielä.

  #707
  Jopila
  Oluenpanija
  • Kirjoitukset 15

  Ensimmäinen erän laitoin viime keskiviikkona käymään … tarttee ottaa tässä josskin vaiheessa näyte että kuinka kirkasta on… jos sitten viikonloppuna cold crässäis, siirtäis kegeighin ja hiilihapottais…

   

   

   

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.